Десислава Атанасова е водач на листата от кандидати за народни представители на коалицията "ГЕРБ - СДС" в 19-и МИР - Русе

Десислава Атанасова: На 2 април гражданите трябва да изберат в каква България искат да живеят

“Промяната”: Две пропуснати години, преминали в безвремие. Липса на лидерство, отговорност и трайни решения. През 2-те години на “Промяна” инфлацията беше изпусната, защото не бяха компенсирани навреме производителите заради цената на електроенергията, заяви водачът на листата от кандидати за народни представители от коалицията „ГЕРБ – СДС“ в 19-и МИР – Русе и в Разградска област Десислава Атанасова по време на предизборен дебат в ефира на бТВ.

Парламентарната група на ГЕРБ-СДС беше тази, която предложи мораториум на електроенергията за битови абонати, при друго положение зимата щеше да бъде много по-трудна. Няма как да пропуснем цената на газа. Това е основната причина инфлацията да е толкова голяма – липса на навременни мерки и адекватни решения, заяви тя.

Българите не живеят по-добре през последните две години. Първата стъпка това да се промени е да се борим със спекулата и високите цени. Но не с някакъв сайт. Трябва да има силна държава, работещо КЗК и КЗП, институции, които не работеха при “Промяната”, подчерта г-жа Атанасова.

Нека се върнем малко назад в историята, когато се печатаха пари в огромни количества и всички бяхме милионери – това направиха “Промяната”. Вдигнаха доходите, но хората не могат да си купят толкова, колкото преди. България при ГЕРБ беше финансово стабилна държава. Две години България няма закон за държавния бюджет, припомни водачът на листата от кандидати за народни представители от коалицията „ГЕРБ – СДС“ в 19-и МИР – Русе и в Разградска област.

Сега има рекорден ръст на потребителските кредити за последните 20 г. по данни на БНБ. Това означава, че българинът не може с наличните средства да посрещне елементарните си нужди. Според нас доходите на пенсионерите трябва да се повишават всяка година, посочи тя.

Еврозоната е непостижима цел, ако се продължава по същия начин. Проблем е дефицитът. Ако ПП не вярват на българския финансов министър и на европейския комисар, на кого да вярват тогава, попита Десислава Атанасова.

По време на цялото управление на ГЕРБ ние сме полагали усилия за диверсификацията на българската държава. „Балкански поток“ беше построен със средства не на българския данъкоплатец, а със средства, които се възвръщат– около 300 милиона на година. Газовите връзки с Румъния, със Сърбия, интерконекторът с Гърция са все проекти, които ГЕРБ започна или реализира успешно, категорична бе тя.

С подписа на Асен Василев за ПВУ е взето решение да бъдат закрити мощностите на въглищните централи. Отговорността по този ПВУ е, че ПП предпочитат корупционния проект за батериите, каза Десислава Атанасова.

Важно е България да има ясна позиция, Политиката на “Промяната” през последните две години беше на шикалкавене. Ние трябва да знаем къде стоим, а България трябва да е на страната на жертвата. Като жена и като майка не мога да приема, че някъде умират деца. Що се касае до това има ли решение за изпращане на военни-такова няма. Не сме гласували такова решение, поясни Десислава Атанасова.

Управление в коалиция не е най-силната страна на “Продължаваме промяната”. Преди няколко месеца дадохме отговор на избирателите, когато предложихме състав и структура на Министерски съвет. Тогава само няколко гласа не стигнаха в Народното събрание, за да бъде реализиран мандата начело с проф. Габровски. ПП не събраха дори и своите 64 гласове заедно с ДБ. Това е важен знак. Много по-голям е шансът на ГЕРБ-СДС да направи правителство. Защото ние ще бъде първа политическа сила, счита Десислава Атанасова.

Инфлация. Миграция. Изолация на държавата ни. Излагация. Това трябва да приключи. На 2️⃣-ри април гражданите трябва да изберат в каква България искат да живеят. България може да бъде държава финансово стабилна, лидер на Балканите и в Европа, държава с бъдеще, заяви Десислава Атанасова.

Подкрепете ГЕРБ-СДС с ✅2️⃣#ЗаСтабилнаБългарияОтново, призова водачът на листата от кандидати за народни представители от коалицията „ГЕРБ – СДС“ в 19-и МИР – Русе и в Разградска област.

Купуването и продаването на гласове е престъпление!

Сподели: