Десислава Атанасова: Ние никога не сме предлагали неизпълними програми, нито сме подавали такива послания към избирателите

Десислава Атанасова: Ние никога не сме предлагали неизпълними програми, нито сме подавали такива послания към избирателите

Не сме били в политическа изолация. Ние винаги сме били част от политическия живот. Можем да работим качествено в управление, но и в опозиция. Показва го това, че за първи път правителство бе свалено с вот на недоверие, заяви в предаването „Още от деня“ по БНТ бившият народен представител от коалиция „ГЕРБ – СДС“ в 19-и МИР – Русе и съпредседател на парламентарната група на коалицията Десислава Атанасова.

ГЕРБ-СДС предлагаше правилните решения в Народното събрание – мораториум върху цената на тока, компенсациите за бизнеса, военната помощ за Украйна. Ние искаме българите да живеят по-добре, защото си имаме само една държава, добави г-жа Атанасова.

Ние никога не сме предлагали неизпълними програми, нито сме подавали такива послания към избирателите. Винаги сме отчитали както успехите си, така и грешките. Разделяли сме се с хора дори при съмнения за някаква вина, заяви тя.

Предстоящите избори ще бъдат различни. Редно е на българите да се говори истината за състоянието на държавата. Последната година и половина сме в ситуация на безвремие. Хората го разбират по джобовете, хладилника и сметките си. Инфлацията достигна над 17%. Това са нива от периода на 1996-1997 г., коментира бившият русенски депутат.

Инфлацията не е привнесена. Ако разгледаме какви са нивата в сходни на България държави от ЕС, то ще видим, че положението там е много по-различно. 52% спад в инвестициите не се дължи само на международното положение, а на лошото управление, смята г-жа Атанасова.

Най-точната статистика е това как живеят хората. След “промяната” по-добре ли живеят? Хората сега се притесняват за цената на хляба и олиото или за това как ще посрещат сметките си през зимата. Управлението на ГЕРБ носеше сигурност по отношение на цените на електроенергията и газа, подчерта Десислава Атанасова.

ГЕРБ-СДС предложи на управляващите в 47-то Народно събрание спешни мерки за пълна диверсификация. Кабинетът „Петков“ забави изграждането на гръцката връзка, която беше започната през 2019 г. от правителството на Бойко Борисов, сподели бившият русенски народен представител.

Управляващите пропуснаха възможностите, от които се възползваха другите държави за превалутиране и плащане в долари на „Газпром“. България има договор с компанията, който е действащ до края на годината. По този договор всеки ден плащаме капацитет, каза тя.

Имаше заявки за 4 пъти по-евтин газ, но в крайна сметка цената на газа се увеличи 6 пъти. А вчера „Булгаргаз“ внесе предложение за още 6% скок в цената. Затова и не кредитирам с доверие думите на доскорошните управляващи, отбеляза Д. Атанасова.

В енергетиката е хаос. Ние доказахме с документи, че цените на газа са с 30% по-високи с посредниците. Хаосът в сектора го потвърди и служебното правителство, назначено от президента, посочи тя.

Ние обявихме основните точки, които са необходими за консенсус за евроатлантическа коалиция. Има национално значими теми, по които трябва да се вземат надпартийни решения. Такива решения бяха взимани и в 47-то Народно събрание. Сформираха се различни мнозинства в името на доброто на българите, отговори Д. Атанасова на въпрос от водещата.

Сподели: