Десислава Атанасова: Консенсус на Консултативния съвет по национална сигурност не се постигна затова няма да има общо становище, което да е изразено публично

Десислава Атанасова: Нов проект около Кирил Петков не вреди на ГЕРБ

Коя от партиите, които получиха мандат, не беше в политическа изолация? Никоя, казва председателят на ПГ на коалицията „ГЕРБ – СДС“ и народен представител в 19-и МИР – Русе Десислава Атанасова.

В рамките на 46-тия парламент няма партия, която да не е в изолация от останалите. “Има такъв народ” показа няколко вида правителство, които не бяха подкрепени.Третият мандат беше връчен на БСП. Кой ги подкрепи? Отново никой. Така че ГЕРБ е в изолация, колкото всяка друга партия в 46-тия парламент.

Цялата предизборна кампания на партиите на протеста се градеше на това колко лоша е партия ГЕРБ. Видя се, че без ГЕРБ като системна партия не може да се състави правителство и да се вземат решения. Г-н Трифонов и г-н Йорданов не бива да забравят, че именно ГЕРБ осигури кворум, за да може държавата да излезе от конституционната криза, която “Има такъв народ” създаде.

Бойко Борисов е лидер на нашата партия. Ще отговоря с цитат на Трифонов: “Когато спечелиш изборите, тогава ще определяш кой какъв да е. Ти предлагач ли си сега?!” Христо Иванов би следвало да се фокусира върху собствения си авторитет като лидер на своята партия, а не да се меси на останалите.

Виждали сме разнородни политически проекти. Не мога да кажа дали проект на Кирил Петков, който към момента се ползва с публично доверие, може да бъде много успешен. Не смятам, че такъв проект би навредил на ГЕРБ.

По надпартийните теми всички партии трябва да бъдем обединени. Вече пет години не виждаме обединител в лицето на президента. Сега партиите трябва сами да търсят този консенсус помежду си.

Профилът на кандидата за президент на ГЕРБ е тотален антипод на сегашния президент. ГЕРБ никога няма да подкрепи човек, който яростно разделя обществото, както го правеше досега Румен Радев.

Бюджетната комисия отхвърли предложението ни за 100 лв добавка към пенсиите, както и това за средства за лечение на деца с онкохематологични заболявания. Надявам се комисията да преосмисли решението си и в пленарна зала да го подкрепи. Считаме, че българските пенсионери трябва да бъдат подкрепени.

Вижте повече тук

Сподели: