читалище ценово

Детската градина в Баниска и читалището в Ценово ще бъдат ремонтирани по „Красива България“

Време за прочитане: < 1 мин.

38 проектни предложения са одобрени за финансиране през тази година по проект „Красива България“ на Министерството на труда и социалната политика. Това реши Управителният съвет на програмата по време на днешното си заседание.

Сред тях е проектът за ремонт и модернизация на детска градина „Първи юни“ в Баниска, както и този за ремонт и реконструкция на сградата на Народно читалище „Христо Ботев 1898 г.“ в Ценово.

Проектите са за подобряване на обществената среда, социалната инфраструктура и социалните услуги. От тях 36 са на общини, а 2 са на областни администрации. С реализирането им ще се обновят и ремонтират детски ясли и градини, читалища, два културни дома, обреден дом, поликлиника, медицински център. С пари по програмата ще се реновират и два социални патронажа, млечна кухня, центрове за настаняване от семеен тип.

Общата стойност на одобрените проекти е 8,2 млн. лв. От тях 3,3 млн. лв. са осигурени по проект „Красива България“, а останалата част е съфинансиране от бенефициентите.

Очаква се в изпълнението на одобрените проектни предложения да бъдат наети над 550 лица, от които над 220 регистрирани в бюрата по труда безработни. В рамките на проект „Красива България“ ще бъдат проведени и 13 квалификационни курса, които ще спомогнат за обучението на над 135 незаети.

Сподели:

Още новини от деня