Детска музикална школа „Мелани – Коста” се яви за първи път на XII национален младежки конкурс „Петнадесет лалета“ и се представи много успешно

На 25-28 април в гр. Хисаря се състоя XII национален младежки конкурс „Петнадесет лалета“, на който детска музикална школа „Мелани – Коста” се яви за първи път и се представи много успешно. Престижният конкурс бе организиран в три направления – „Мими, Развигор и приятели“, в което участниците представяха с песен от репертоара на Мими Иванова или създадена от Развигор Попов, или по текстове на Иван Тенев, „Петнадесет лалета” – една песен на роден език и една по избор и „Ние и песента”, в което право на участие имаха автори на нови аранжименти по песни на Мими Иванова или създадени от Развигор Попов. Категориите бяха три – индивидуални изпълнения, вокални дуети и триа и вокални формации, в шест възрастови групи. Журито се състоя от изтъкнати професионалисти и се председателства от Мими Иванова. Критериите за оценяване бяха точност на интонирането, вокална интерпретация и стил, сценично присъствие.

Младите таланти и възпитаници на школата Емилия Йорданова, Радостина Захариева и Милана Сярова спечелиха грамоти за участие със следните изпълнения:

Във 2-ра възрастова група Емилия Йорданова представи песните: 1.“Ден и нощ“; 2.“Вече свърши хубавото време“

В 3-та възрастова група Радостина Захариева изпълни песните: 1.“Зелената стара чешма“; 2.“Черно и бяло“

Милана Сярова, която взе участие в конкурса в 4-та възрастова група се представи с песните: 1.“Петнадесет лалета“; 2.“Одна калина“

И трите млади певици впечатляват с визия и сценично поведение. Нека им пожелаем нови звездни участия и все по-успешно представяне!

Сподели: