Детските градини в Община Сливо започнаха работа при спазване на всички противоепидемични изисквания

Детските градини в Община Сливо поле започнаха работа при спазване на всички противоепидемични изисквания

Детските градини в Община Сливо поле започнаха тази сутрин работа при спазване на всички противоепидемични и хигиенни изисквания. /на снимката тази сутрин – ДГ „Мечо Пух“ отвори врати за децата/ Благодарение на кмета на Община Сливо поле Валентин Атанасов и неговия екип зданията бяха дезинфекцирани, а понастоящем са снабдени с всичко необходимо – от дезинфектанти, предпазни маски за лице, шлемове, предпазни ръкавици до термометри за дистанционно измерване на температура.

Най – нетърпеливите да се срещнат със своите приятели след повече от 2 месеца прекъсване пристигнаха със своите родители още преди 8 часа сутринта. В Деня на детето настроението бе приповдигнато, тъй като малките искаха час по – скоро да се срещнат със своите другарчета, а и родителите очакваха с облекчение този момент, за да започнат спокойно работа.

Педагогическият персонал ги посрещна с радост, като преди влизането им бе измервана температурата на всяко дете и бе извършвана проверка на здравословното му състояние. Родителите приеха с разбиране указанията на директорите и на работещите в детските заведения медицински сестри да спазват дистанция и да не влизат в сградите, като предаваха нужните вещи за деня на малките палавници на определени за целта места. Те попълваха на открито и декларации за споделена отговорност при първото постъпване на децата след пандемията.

В групите децата вече са от 6 до 8. В Голямо Враново са сформирани 2 групи от по 6 малчугани, а в Малко Враново – 2 групи по 5 деца. В Стамболово и Юделник прагът на любимата градина за първи път от месеци пристъпиха по 8 деца. В Ряхово в група се събраха 12 деца.

Най – големи бяха вълненията в Сливо поле, където в детската градина и яслата се събраха да се учат, пеят, танцуват и играят общо 42 момиченца и момченца.

Сподели:

Още новини от деня