Детските градини в Община Сливо поле отварят врати на 1 юни

Детските градини в Община Сливо поле отварят врати на 1 юни

Детските градини и техните филиали в Община Сливо поле отварят врати на 1 юни. Това стана ясно по време на провелата се днес среща при кмета на Община Сливо поле Валентин Атанасов и председателя на Общински съвет – Сливо поле Илиян Иванов със Светла Цветкова – директор на детска градина „Пролет“, и Райме Басриева – директор на детска градина „Мечо Пух“.

Г-н Атанасов обсъди с директорите подготовката за възобновяване на занятията, които ще се осъществяват при стриктно спазване на противоепидемичните мерки. Проведени са анкети с родителите, които да покажат колко деца ще посещават детските градини. Интересът е по – голям в населените места извън град Сливо поле, сочат данните, които предстои да се обобщят.

Ще се извършва постоянна дезинфекция, като за целта са набавени съответните препарати, а за нуждите на персонала са осигурени съответните предпазни средства, които ще се подменят регулярно, увериха кмета директорите.

Г-н Атанасов отново напомни задълженията на ръководния екип и работещите в градините относно спазването на лична хигиена и завишен контрол по отношение приема на деца в добро здравословно състояние в детските градини.

Сподели:

Още новини от деня