Баба Марта посети детската градина в Две могили

Детските градини на територията на Община Русе се подготвят за отваряне

Трескава подготовка кипи във всички детски градини на територията на Община Русе преди отварянето им във вторник. Всяка детска градина вече извести родителите на децата, които я посещават, условията за постъпване при новите условия.

Служителите в детските заведения, начело с директорите, щателно дезинфекцират и почистват всички мебели, играчки, подови настилки, плотове, первази, дръжки на врати, тоалетни помещения, асансьори, повърхности и предмети, с които децата ще имат досег в занималните и в дворовете.

Градините и яслите ще работят при строго спазване на хигиенните изисквания и осигуряване на безопасна среда. Първият ден ще се измерва температурата на всяко дете с термометър.

Родителите ще подписват декларация, в която заявяват, че детето е в добро здравословно състояние, пращат го по собствено желание на детска градина или ясла и са запознати с мерките за безопасност. Посещението в забавачките не е задължително, нито обвързано със семейните и социалните помощи.

Всички медицински сестри от здравните кабинети на училищата, които в момента не работят, са разпределени в детските заведения, за да оказват помощ при посрещането на децата.

сн. Архив

Сподели:

Още новини от деня