Детският музикално-образователен спектакъл "Приказка за вълшебната флейта" ще представи Държавна опера - Русе на 17 април в Попово

Детският музикално-образователен спектакъл „Приказка за вълшебната флейта“ ще представи Държавна опера – Русе на 17 април в Попово

Детският музикално-образователен спектакъл „Приказка за вълшебната флейта“ ще представи Държавна опера – Русе на 17 април от 14.00 часа в НЧ „Св. Св Кирил и Методий“ – гр. Попово.

Най-новият детски спектакъл на Държавна опера – Русе е насочен към децата във възрастовите групи от 3 до 11 години. Това е първият опит на артистите и инструменталистите от Русенската опера за провокиране на вниманието на толкова малки деца върху класическата музика.

Екип от инструменталисти, художници и хореографи внимателно работи по създаването на нова образователна програма под формата на музикално-танцово-пантомимичен спектакъл.

Заглавието „Приказка за вълшебната флейта“ ясно подсказва на почитателите на класическата музика, че в основата на програмата е залегнала операта на В. А. Моцарт „Вълшебната флейта“. С участието на разказвач, необичайно конструиран инструментален квартет (флейта, цигулка, виола и фагот), балетни артисти, които в определени музикални моменти влизат в образите на някои от героите от операта „Вълшебната флейта“, както и с участието на двама оперни артисти, накратко е представен приказният сюжет на операта.

Образователните елементи и намерения в така представената „Приказка за вълшебната флейта“ са деликатно прикрити и ненатрапчиво проведени в драматургичната ситуация на детски спектакъл, разказващ една необичайна приказна история.

Музикален ръководител – Божена Петрова

Режисьор – Пламен Бейков

Художник – Еслица Попова

Хореография и пластика – Весела Василева

Участват: разказвач, солисти, балет и инструментален ансамбъл от оркестъра на Държавна опера – Русе

Билети на касата на НЧ “Св. Св. Кирил и Методий” – Попово, тел. 0885 708 869

Сподели: