Детско-младежката формация на хор ,,Св.Георги Победоносец” участва в откриването на международния фестивал "Opera Open"

Детско-младежката формация на хор ,,Св.Георги Победоносец” участва в откриването на международния фестивал „Opera Open“

На 19-ти юни 2022г., в град Пловдив, Детско-младежката формация на хор,,Св.Георги Победоносец” при Общински младежки дом град Русе, с диригент Мина Влайкова и пианист Божена Иванова, взе участие в грандиозен концерт-спектакъл на сцената на Античния театър в Пловдив по повод откриването на Международния фестивал ,,Opera Open”. За това впечатляващо и запомнящо се събитие допринесе партньорството между ръководството на фестивала и Български хоров съюз с проекта ,,Детският хор на България”. Режисьор на концерта бе доц. Нина Найденова, директор на пловдивска опера и на фестивала.

Под палката на маестро Славил Димитров, 450 талантливи певци от 14 представителни детско-младежки хора на България заедно с пловдивска филхармония, отправиха заедно и индивидуално своите послания към човечеството за мир, разбирателство, уважение, любов към живота, природата, хората и създателя.

Русенският хор ,,Св.Георги Победоносец”ОМД изпълни, в индивидуалното представяне, емблематичната песен на съвременния композитор Джон Рутър – Погледни светa/Look at the world.

На 28 юни, от 18.30 часа в зала Европа на Доходно здание, предстои годишният концерт на хора, включващ произведения от концертите през творчески сезон 09.2021-06.2022 година и традиционно изпращане на абитуриентите. През месец юли, художественото ръководство на хора е в готовност за прослушване и приемане на нови хористи в ученическа възраст.

Сподели: