лов ловуване дивеч пушка

Джип и две ловни карабини са били конфискувани от бракониери в землището на Бъзън и Писанец

Джип и две ловни карабини са били конфискувани от бракониери. Нарушението е засечено от служители на Държавно ловно стопанство „Дунав“ – Русе в землището на селата Бъзън и Писанец.

В тъмната част на денонощието, дежурещ екип на стопанството забелязал превозното средство да се движи бавно по черен път край нивите между двете села. Джипът криволичел, осветявайки с фарове земеделските масиви, очевидно в търсене на дивеч. Горските служители последвали автомобила и не след дълго успели да го спрат за проверка. В него били установени трима мъже, двама от които държали извадено, сглобено и заредено оръжие.

Освен непозволеното придвижване с извадено оръжие и забраната за ловуване от МПС, в хода на проверката се оказало, че лицата нямат писмено разрешително за осъществяване на лов. Заради бракониерската проява, горските служители са конфискували двете карабини, патроните в тях, автомобила и ловен билет. Оръжията са предадени по надлежния ред в служба КОС на районното полицейско управление. Актовете, които са съставени на извършителите за трите нарушения са придвижени по компетентност за налагане на съответните наказания.

Още три нарушения са разкрили през изминалата седмица служители на Северноцентралното държавно предприятие и териториалните му поделения в областите Габрово, В. Търново, Русе, Силистра и Разград. Обект на посегателство са били общо 4.5 куб.м. дървесина, показва седмичната справка за дейностите по опазване на горските територии в обхвата на СЦДП. На нарушителите са съставени съответните актове по Закона за горите.

За периода от 3 до 9 февруари горски служители са извършили общо 772 проверки. Инспектирани са 83 обекти за дърводобив, проверени са 102 превозни средства, 539 ловци и 48 други физически лица.

Сподели:

Още новини от деня