Джузепе Сорентино: Понякога разсъждавам за голямата любов, като тази между Мидхат паша и Калиопа

Джузепе Сорентино: Понякога разсъждавам за голямата любов, като тази между Мидхат паша и Калиопа

“Образът на Мидхат паша е много различен от ролите, които съм играл досега. Той е човек, който има изключителна власт, той е богат човек, но в същото време се влюбва в Калиопа и така се ражда една забранена любов… така че трябва да се стремя да балансирам нещата.

От първия ден, в който започнахме да работим с г-н Уралски, забелязахме, че той няма да ни се натрапва, напротив показа ни много неща, имаше много интересни и щури идеи, и това беше едно от полезните попадения за нас. Той винаги се е опитвал да ни даде най-доброто от себе си и се надявам, че усилията ни се отплащат и ще продължават да се отплащат.

Е, далечната любов никога не е нещо добро, защото бихте искали да останете с нея винаги, да я чувствате, но обстоятелствата са сложни и това е наистина трудно!

Понякога разсъждавам за голямата любов, като тази между Мидхат паша и Калиопа.

Голямата любов е нещо, което сме имали поне веднъж в живота и смятаме, че това е правилният човек, човекът, с когото искаме да прекараме живота си, да изградим бъдеще, което все повече ни кара да мечтаем именно с него.

Всъщност, ако кажа, че голямата любов е нещо невъзможно, не би било вярно.

Може би това е трудна любов, но не и невъзможна, нищо не е невъзможно!

Вярвам, че имаме връзка с партньорката ми на сцената Ирена Барбукова, защото това не е първия път, когато танцуваме заедно. Тя е невероятна, защото ако нещо не е наред, се разбираме с поглед и мисля, че това е красиво“, сподели балетистът Джузепе Сорентино, който ще видим в ролята на Мидхат паша в Световната премиера на балета “Калиопа” по музика на Емил Табаков и либрето на Александър Малчев, която балетната трупа и оркестърът на Държавна опера – Русе ще представи на 25 март, от 19 часа в голямата зала на Доходно здание!

Билети на каса Опера и онлайн www.ruseopera.com

Сподели: