Димитър Димитров: Напълно подкрепяме колегите от УМБАЛ „Медика“ – Русе АД и УМБАЛ „Канев“ – Русе АД, защото те са гръбнака на здравеопазването в Русенска област по всички основни медицински специалности

Ние, работещите в МБАЛ „Юлия Вревска“ – Бяла ЕООД, напълно подкрепяме колегите от УМБАЛ „Медика“ – Русе АД и УМБАЛ „Канев“ – Русе АД, защото те са гръбнака на здравеопазването в Русенска област по всички основни медицински специалности. И не само за нашата област – към тях се насочват пациенти от всички съседни области ( Велико Търново, Разград, Силистра и Търговище ). Качеството на медицинските дейности в лечебните заведения в Русенска област са единствената причина те да са предпочитани в Северния централен здравен район. Те са единствените лечебните заведения с възможности за интензивно лечение по хирургични и терапевтични медицински специалности. Работещите в тях дават винаги всичко от себе си за пациента, но те не са всесилни, не всичко зависи от тях, споделя прокуристът на МБАЛ „Ю. Вревска“ – Бяла Димитър Димитров.

Медицина и здравеопазване са две съвсем различни понятия. Здравеопазването в Русенска област е на много високо ниво – спешна медицинска помощ, опл, специалисти, ДКЦ – та, медицински центрове и лечебни заведения за болнична помощ ( Онкото, Тубдиспансера, Психото, Канев, Медика и Бяла ). Лечебните заведения в Русенска област работят в пълен синхрон в името на пациентите. В основата на качествените диагностика и лечение са етично-моралните взаимоотношения лекар-пациент, ето къде е проблема, защото това е двупосочен процес, независещ единствено от нас работещите в лечебните заведения, за съжаление, добави той.

Потърсете ни при първи симптоми, а не след няколко дни на самолечение, отричане на проблема или очакване просто да ни мине, призова г-н Димитров жителите на региона.

Никъде не споменах думата Ковид – 19, не защото не съм я чувал, а защото това се отнася за всички здравословни проблеми и не желая да се бяга от реалността и да се говорят глупости, подчерта той.

След почти две години на работа в условия на епидемиологична обстановка, нямаме нужда от гасене на лампи и аплодисменти, а от едно просто уважение, доверие и толерантност, категоричен е г-н Димитров.

Респект към:

УМБАЛ „Канев“ – Русе АД

УМБАЛ „Медика“ АД

КОЦ Русе

СБАЛПФЗ „Д-р Димитър Граматиков ЕООД

ЦПЗ Русе ЕООД

ДПБ Бяла

ДКЦ 1 ЕООД

ДКЦ 2 Русе ЕООД

МЦ 1 Бяла ЕООД

Сподели: