Димитър Димитров ще срещне русенци със своята поезия

Димитър Димитров ще срещне русенци със своята поезия

На 7 декември (четвъртък) в 17:30 ч., в Читалня (синя) І етаж Димитър Димитров ще срещне русенци със своята поезия.

За новата му книга Росица Вълчанова споделя: „Влюбен в любовта“ – това разказва в четвъртата си стихосбирка „Сбъдната мечта“ Димитър Димитров. Повече от 10 години той разтърсва с поетичния си талант ценителите на мерената реч у нас. Музикант, певец и композитор, носител на три първи награди за композиция, той открива поетичните си заложби в най-хубавите години на зрелостта. Оттогава вдъхновението да твори и на това поприще не го напуска и за миг.

Четвъртата поетична „рожба“ на Димитър Димитров отново е в неговия неподражаем стил, където мъжката и женската гледна точка се борят за надмощие.

Ту нежни, тихи, омайващи, ту страстни, вулканични, раздиращи, чувствата извират от всеки стих и възпяват Любовта във всичките и измерения. Този взрив от чувства докосва най-фините струни на човешката душа и те издига в екстаз до райските врати, или те хвърля в бездната от отчаяние и безнадеждност. Но вярата плахо проправя път към светлината, прегърнала зрънце надежда, за да избуи отново Любовта – още по чиста, още по-силна и всемогъща.

Любима моя! Страстно те обичам!
Усещам тръпката от топлината!
Години ще вървя към теб! Ще тичам!
Защото ти си любовта! Жената!“
Книгата е отпечатана в издателство „Лени Ан“.

Сподели: