Директорът на Здравноосигурителната каса в Гюргево: Ситуацията с коронавируса е доста критична

Директорът на Здравноосигурителната каса в Гюргево: Ситуацията с коронавируса е доста критична

Ситуацията е доста критична, още повече, че сме принудени да изпращаме болни в други болници в страната, доста далеч от Гюргево, сподели по отношение ситуацията с разпространението на коронавируса д-р Гелу Чобану – директор на Здравноосигурителната каса в Гюргево. Това създава допълнителни затруднения за семействата на заразените, защото те се намират доста далеч от тях. Само на 1 октомври са регистрирани 25 новозаразени с вируса в окръга, добави той. Сред тях има двама известни гюргевски лекари и медицински сестри.

Директорът отбеляза, че в този контекст е трудно да се води статистика за починалите от коронавирус от региона, защото някои роднини предприемат действия по транспортиране на тленните останки по – късно поради редица причини, вкл. и финансови.

Понякога близките на починалия дори се опитват да скрият факта, че е бил заразен и починал от вируса. Подобен случай има вече в общината, като са наложени санкции. Те организират опело и погребение според православните традиции, но не си дават сметка, че тогава могат да се заразят още повече хора.

Д-р Чобану призова всички, отричащи съществуването на коронавирус и вярващи в теории на конспирацията да се съобразяват с усложнената епидемиологична обстановка и спазват елементарни правила за лична безопасност.

Сподели: