Директорът на НУИ - Русе Мария Дуканова бе удостоена с плакет от областния управител Галин Григоров

Директорът на НУИ – Русе Мария Дуканова бе удостоена с плакет от областния управител Галин Григоров

Областният управител на област Русе Галин Григоров беше сред официалните гости на концерта, посветен на 60-та годишнина от основаването на Националното училище по изкуствата „Проф. Веселин Стоянов“ и тържественото откриване на новата учебна година.

„Скъпи деца, скъпи ученици, следвайте мечтите си, но не забравяйте, че Вие имате шанса да бъдете по-различни от всички други! Вие сте тук не само да черпите знания, но и за да се превърнете в бъдещите пазители на културата и изкуството! Бъдете достойни следовници на Вашите преподаватели и родители!

Уважаеми учители, продължавайте със същия ентусиазъм, неуморност и открито сърце да предавате знанието и опита на тези прекрасни деца – те наистина заслужават!

На добър час и честит празник!“ заяви Григоров в словото си.

Той удостои с плакет за цялостен принос в сферата на образованието и културата директора на Националното училище по изкуствата Мария Дуканова.

Особено емоционален момент беше, когато на сцената се качиха заедно първия випуск на училището и настоящите първокласници. Спомени от миналото разказа известната русенска музикантка Богдана Пенева. „Музиката е наистина най-великото човешко изобретение“ добави още тя и даде някои ценни напътствия на бъдещите музиканти.

Ива Чавдарова, която също е възпитаник на гимназията от випуск 1973 г. поздрави присъстващите и връчи поздравителен адрес от името на кмета на Община Русе Пламен Стоилов.

Сподели: