Директорът на ОД на МВР – Русе Мирослав Дамянов: Сигналът за извършеното тежко криминално престъпление е подаден в ОД на МВР – Русе на 14 януари

Сигналът за извършеното тежко криминално престъпление е подаден в ОД на МВР – Русе на 14 януари /петък/, каза директорът на ОД на МВР – Русе старши комисар Мирослав Дамянов, който изказа съболезнования към семейството и близките на убитата и апелира в този труден за тях момент да се прояви морал и етика. В резултат на труда на служителите извършителите са задържани за 3 дни. Той благодари на своите колеги, на тези от ГД „Национална полиция“, на работещите от Института по психология и криминалистика, на водолазите на терен, които правят оглед и в момента. Цялата информация е предадена на прокуратурата и тя огласява нужния обем, за да не се компроментира воденото разследване.

Положени са много усилия и е свършен огромен обем работа. Обвиняемите са задържани рано сутринта в понеделник в Русе, а съпротива не са оказали, защото са били изненадани. Двамата са с постоянен адрес на територията на град Русе. Те са се подготвяли да напуснат Русе, защото единият от тях е искал да закупи автомобил. Другият е погасил много бързо близо 16 хил. лева задължения към фирми за бързи кредити. В жилищата им са открити укрити пари от отнетите при грабежа.

Сподели: