ОП „Русе арт“ Мариан Савов

Директорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов и представители на общинското предприятие участват днес във форума „Туризъм и икономически растеж“

ОП „Русе арт“ Мариан СавовДиректорът на ОП „Русе арт“ Мариан Савов и представители на общинското предприятие участват днес във форума „Туризъм и икономически растеж“ в рамките на Българското председателството на Съвета на Европейския съюз.

Срещата на високо ниво на министрите на туризма на държавите-членки на ЕС „Туризъм и икономически растеж“ се провежда днес в Националния дворец на културата. В нея се включиха Николина Ангелкова – министър на туризма, Елжбета Биенковска, еврокомисар по вътрешен пазар, индустрия, предприемачество и малки и средни предприятия, Зураб Пололикашвили, генерален секретар на Световната организация по туризъм към ООН.

Форумът се фокусира върху туристическата индустрия като устойчив фактор за икономически растеж, регионална интеграция и мир. Участниците разглеждат развитието на споделената икономика и развитието на регулаторните политики на ЕС, свързани с туризма. Специално внимание бе обърнато на „свързаността“ като фактор, позволяващ разширяването на отношенията между хората и нейното положително въздействие върху балканския регион. Участниците имаха възможност да споделят и кратки истории за успеха по отнош?005cr ние на туристически проекти в съответните си страни.

Подобни публикации
Сподели:
ЧЕТЕТЕ ВСИЧКИ НОВИНИ В РАЗДЕЛ "НОВИНИ"