Директорът на РД АА – Русе В. Шахънов: За двата месеца има извършени 6 проверки на микробуси със съмнения за извършване на обществен превоз на пътници срещу заплащане без лиценз на Общността

Регионална дирекция „Автомобилна администрация“ – Русе е създала организация за съвместна работа със службите на МВР. При констатиране на случай за извършване на нерагламентиран превоз, органите на „Гранична полиция“ своевременно ни уведомяват за взeмане на отношение. Това сподели за RuseInfo Венцислав Шахънов – директор на регионалната дирекция.

За двата месеца /б. р. май и юни 2022 година/ има извършени 6 броя проверки на микробуси със съмнения за извършване на обществен превоз на пътници срещу заплащане без лиценз на Общността, като в 5 от тях превоза е доказан и са съставени актове и издадени Заповеди за принудителна административна мярка – спиране от движение за период от 1 година. Искам да отбележа, че през 2021 г. случаите на нерегламентиран превоз са 56 броя, като всички преписки са изпратени по компетентност в прокуратурата за установяване на доказателства за образуване на производство по чл. 234г от Наказателния кодекс, добави г-н Шахънов.

Сподели: