Агенцията по заетостта стартира поредното национално проучване за потребностите на работодателите в България от работна сила

Дирекция „Бюро по труда“ – Русе ще представи изложба на фотографии „Разговори за войната“

На 22.03 от 17:00 ч. Дирекция „Бюро по труда“ – Русе ще представи изложба на фотографии „Разговори за войната„. Поводът е посещението на нейно превъзходителство Олеся Илашчук, посланик на Украйна в България, в град Русе и бюрото.

Изложбата „Разговори за войната“ е колекция от кадри, предоставени от агенция „Булфото“ и граждански организации, запечатващи първите моменти на украинските бежанци на българска земя – мигове на страх от неизвестното, надежда, благодарност. За първи път изложбата бе представена по повод 300 дни от началото на войната в Украйна в сградата на Българското национално радио в град София. Реализирана е от Йоана Терзиева, настоящ директор на „Бюро по труда“ – Русе с подкрепата на Департамента за културни политики на САЩ. Фотографиите ще останат в залите за регистрация и обслужване на търсещи работа лица в сградата на ДБТ – Русе.

Представянето на изложбата ще бъде съпътствано от информационна среща – разговор с посланичката на Украйна на която ДБТ Русе ще представи подкрепата, която Агенция по заетостта предоставя от началото на войната за украински граждани. Поканени са също украински граждани от Русе и представители на работодатели, осигуряващи заетост за тях.

Сподели: