укки сачеддина

Диригентът Укки Сачедина: Развълнуван съм и за мен е чест да се върна в Русе с програма от произведения, които са много близки на сърцето ми!

“Развълнуван съм и за мен е чест да се върна в Русе с програма от произведения, които са много близки на сърцето ми! В четвъртък вечер нашият прекрасен музикален празник ще започне с Концерта за цигулка на Брамс, който ще бъде изпълнен от талантливата моя съгражданка Елисиа Силвърстайн.

След това програмата ще премине към произведения на двама близки по изразни средства композитори, обединени от славянския фолклор – „Омагьосаното езеро“ от Анатолий Лядов и „Сюита Жар птица“ на Игор Стравински.

Докато концертът на Брамс е част от най-емоционалната музика писана някога, аз обичам тези произведения заради техните темброви характеристики и способността да пренесат слушателя в един магичен, свръхчовешки свят!

Очаквам с нетърпение срещата си с русенската публика”, сподели младият и талантлив диригент Укки Сачедина, малко преди за втори път да ръководи оркестъра на Русенската опера в Дунавския град!

Очакваме ви за един незабравим симфоничен концерт на 23 ноември, четвъртък, 19 часа в зала Филхармония!

Билети на каса Опера и на www.ruseopera.com

Сподели: