Дискусия „Новият европейски Баухаус: активно гражданско участие за по-зелени и устойчиви сектори“ ще се състои в Русе на 30 септември

Дискусия „Новият европейски Баухаус: активно гражданско участие за по-зелени и устойчиви сектори“ ще се състои в Русе на 30 септември

Заповядайте на дискусията „Новият европейски Баухаус: активно гражданско участие за по-зелени и устойчиви сектори“ в Русе на 30 септември, по време на която ще обсъдим гражданското участие, ролята на младите хора в обществения живот и как всеки да може да допринесе за устойчиви положителни промени в градската среда и живот.

Събитието е организирано от бюрата за връзка на Европейския парламент в София и Букурещ и ще се проведе на 30 септември 2022 г., петък, от 15 до 17.15 ч. в зала „Европа“ на Доходно здание, площад „Свобода“ 4, Русе.

Ще разгледаме теми като инициативата „Нов европейски Баухаус“, Зеления пакт, кръговата икономика и различни начини, чрез които граждани и нестопански организации могат да допринесат за тяхното реализиране, като посочим и някои добри примери за успешни граждански намеси.

В панелната дискусия ще вземат участие Цветелина Пенкова, член на Европейския парламент (С&Д), Десислава Панчева, ръководител на офис „Култура“ в Бюро „Творческа Европа“, Антония Димитрова, член на Фондация „Колективът“ и Лука Матей Стоян, архитект от Центъра за върхови постижения в архитектурата, изкуствата и аудиовизията, Румъния (tbc). Те ще отговарят и на въпроси от публиката в залата и онлайн. Модератор ще бъде Ася Пенчева, кореспондент на БНР в Русе.

Събитието ще се проведе на български език с двупосочен превод от/на румънски език.

То е отворено за всички, които се интересуват от тези теми и се организира в рамките на кампанията „Заедно за ЕС“ на Европейския парламент, която цели изграждането на паневропейска общност, насърчаваща всеки да участва в демократичния процес.

Ако искате да присъствате на събитието в залата, е нужно да се регистрирате до 12 ч. на 29 септември 2022 г. на следния линк: https://ec.europa.eu/eusurv…/runner/RegistrationForm30092022. Местата са ограничени.

Ако нямате възможност да присъствате на място в Русе, можете да следите дискусията онлайн и да задавате въпроси към участниците чрез коментари към прякото излъчване тук. Можете да изпращате въпроси към участниците предварително в https://www.slido.com/ с код #Bauhaus.

Практически семинар

В деня на дискусията в Русе от 10:00 до 14:30 ч. ще се проведе и практическият семинар „Срещи на идеи“ – Дунавска дизайн лаборатория, в който български и румънски младежи ще работят заедно, за да търсят решения за облагородяване на крайдунавски локации. Събитието е организирано за настоящи и бъдещи членове на общността „Заедно за ЕС“. Местата са ограничени, а регистрацията е задължителна на следния адрес: https://together.europarl.europa.eu/…/2022-09-30…/register. Минимална възраст за участие: 16 години.

Сподели: