Днес Академичният хор „Сексагинта Приста“ при Русенския университет празнува петата си годишнина

Днес Академичният хор „Сексагинта Приста“ при Русенския университет празнува петата си годишнина

Днес Академичният хор „Сексагинта Приста“ при Русенския университет, с ръководител Пламен Георгиев, празнува петата си годишнина. Ректорът на Русенския университет – акад. Христо Белоев връчи плакет на ръководителя – г-н Георгиев и поднесе поздравителен адрес с благопожелания към всички хористи. На церемонията присъства и доц. д-р Десислава Атанасова – зам. – ректор по интернационализация и комуникационна политика.

„Радваме се да споделяме с вас вълнението от всеки концерт и се надяваме, че в бъдеще проявите ви ще стават все по-многобройни и все по-успешни!“, каза в речта си акад. Белоев.

Важно да се отбележи е, че в навечерието на своя петгодишен рожден ден, Академичният хор „Sexaginta Prista-Bulgaria“ при Русенския университет „Ангел Кънчев“ е в трескава подготовка за своето първо участие в 62-рото издание на фестивала „Мартенски музикални дни“ Русе 2023. Отново се връща традицията най-престижният музикален форум на града и България, да дава сцена на изявени русенски хорове. В изпълнение на Академичния хор на 18 март от 18.00 ч. в зала „Филхармония“ ще звучи духовна/сакрална музика от източно-православни и западно -европейски композитори, като Добри Христов, Апостол Струмски, В. А. Моцарт, Луиджи, Керубини, Г. Ф. Хендел и др.

Сподели: