Днес бе даден старт на учебната година за докторантите от първи курс на Русенския университет

Днес бе даден старт на учебната година за докторантите от първи курс на Русенския университет

Днес бе даден старт на учебната година за докторантите от първи курс на Русенския университет. Обучителният процес започна с онлайн курс от груповия план – „Законова база на докторантурата и структура на дисертационния труд“ с лектор проф. Ангел Смрикаров.

Над 30 докторанти се включиха в първата част на курса, посветен на законовата база на докторантурата. Виртуалните сесии продължават в следващите два дни в специално подготвената за докторанти виртуална „Класна стая на бъдещето.“

За всички приети в третата степен на обучение в Русенския университет е с отворен достъп и Виртуалната библиотека за докторанти, оборудвана в продължение на 10 години с непрекъснато актуализиращи се 18 курса за фундаментална подготовка на младите учени – https://www.uni-ruse.bg/education/phd/library.

Припомняме, че процедурата по подаване на документи за кандидат-докторанти в Русенския университет е изцяло електронна. Срокът за подаване на документи на новите кандидат-докторанти е до 21.04.2020 г. За повече информация можете да посетите следния адрес – https://phd.uni-ruse.bg/admission .

Сподели:

Още новини от деня