Днес бе извършено тържественото обновление на храм "Св.Димитър“ в Новград

Днес бе извършено тържественото обновление на храм „Св.Димитър“ в Новград

Днес бе извършено тържественото обновление на храм "Св.Димитър“ в Новград

Днес с благословението на Негово високопреосвещенство Великотърновски митрополит Григорий бе извършено тържественото обновление на храм „Св.Димитър“ в с.Новград.

Архиерейската св. Литургия бе възглавена от Негово високопреосвещенство Великотърновски митрополит Григорий , духовен наставник свещеноиконом Руслан Личев и отец Михаил.
След края на архиерейската св. Литургия бе изпълнено многолетствие за председателя на храма и за църковното настоятелство, за дарителите и за всички жители на Новград.

Църковните песнопения бяха изпълнени от храмови певци, за да придадат тържествено и молитвено настроение у християните, събрали се в обширния и светъл храм по случай неговото обновяване.
Негово високопреосвещенство Великотърновски митрополит Григорий призова християните да се грижат за храма си, защото „каквото е благолепието на храма – Божия дом, това показва какво е благолепието на вашите души. Ако храмът е поддържан чист и спретнат, чисти са и съкровени Вашите души. Ако той е мизерен, опушен и изпаднал – такива са и душите на християните. Затова се радваме, че храмът е светъл, чист и обновен, което означава, че и вашите души са светли, чисти и благословени.“

Сподели:

Още новини от деня