Днес бе подписан меморандум за съвместна работа между "Левски - спорт за всички" и ФК "Русе"

Днес бе подписан меморандум за съвместна работа между „Левски – спорт за всички“ и ФК „Русе“

Днес бе подписан меморандум за съвместна работа между сдружение „Левски – спорт за всички“ и ФК „Русе“. Подписите под документите положиха тази вечер Люсиен Велчев и Калоян Георгиев.

Сдружението работи активно още от 1994 в рамките на „Левски“, а юридическата му пререгистрация е от 2015-а година. То подпомага на първо място дейността на клубовете в „Левски“ в София, а Русе е първият град от разширението на мрежата в страната. Партньорската организация е ФК „Русе“ – избран заради множеството спортни постижения във футбола, както и доказаната си през годините успешна подготовка на децата и младежите от региона за българските, европейските и световните терени. Организираните множество турнири на отлично поддържаната спортна база „Арена Русе“ насърчават развитието на масовия спорт

Важното е, че „Левски – спорт за всички“ е част от европейската многоспортова спортна асоциация – ЕМКА. 27 клуба от Европа членуват в нея. Сред тях са „Спортинг“, „Лацио“, „Цървена звезда“, Ференцварош“, „Бейер Леверкузен“, „Фейенорд“ и др. Фактически ние си партнираме по работа за прилагане на европейските политики в спорта, обмен на спортисти, треньори и мениджъри, отбеляза Люсиен Велчев. Вече е осъществена обмяна с ФК „Спортинг“. Български треньори посетиха „Меката“, където са развити талантите на Роналдо и Фиго. Много добре работим с „Лацио“, добави той.

Наред с общите партньорства, които позволяват частично да се подпомага ФК „Русе“, най – вече голямата полза е полека – лека треньорско ръководство да се включи в европейската мрежа. За децата и младежите също ще се развият партньорските отношения. Русенци вече посетиха базата на „Спортинг“ след победа на турнира за Купата на Кока Кола преди години. Сега ще се адаптират спортните календари на клубовете и тази практика ще продължи в друга форма, поясни г-н Велчев. Идеята е при успокояване на пандемичната обстановка да започнат съвместни лагер – сборове и обмен на футболисти.

Г-н Георгиев изрази своята благодарност за оценката на досегашната съвместна работа по различни проекти и се ангажира сътрудничеството да продължи в бъдеще в нови измерения, позволяващи стимулиране на младите да се занимават с футбол.

Генералният секретар на сдружението Ванина Миланова представи тази вечер пред подрастващите, футболистите и ръководството на ФК „Русе“ европейските регламенти и антидопинговата политика в ЕС в сферата на футбола.

Сподели: