Днес благотворителният коледен павилион на СНЦ "Дунавско сияние" отваря „врати“

Днес благотворителният коледен павилион на СНЦ „Дунавско сияние“ отваря „врати“

От 6.12 /понеделник/ до 12.12 /неделя/ благотворителният коледен павилион на СНЦ „Дунавско сияние“ /№ 25/ отваря „врати“, въпреки проблемите, който имаме, поради заболяване на основния ни екип. Нашите коледни изненади, изработени от деца и възрастни със специфични потребности, ще намерят своите притежатели, благодарение на съпричастността на много напълно непознати русенци, които възприеха нашата мисия, като своя и станаха наши доброволци.

На щанда ще може да намерите уникални коледни играчки и сувенири, изработени от майки от Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм – Русе”, наши партньори в инициативата. Прекрасни квилинг Рождествени картички е сътворила утвърдената художничка Мирела Венциславова, а не по-малко талантливата Ивайла Узунова /ученичка от ПГ по строителство и архитектура/ е направила оригинални и усмихнати украшения за елхата и дома. На щанда ще се срещнете със снежковци, , зайци, мечоци, котенца и други плюшени животинки от менажерията на сръчния майстор от СНЦ „Дунавско сияние“ – Марияна Георгиева.

Основна част от набраните средства по време на Коледния Базар ще бъдат насочени за осъществяване на планираната за април 2022 г. обща детска изложба на Алсу Пейчева -12 годишна художничка от гр. Берковица и нейните талантливи русенски приятели. Инициативата ще бъде осъществена отново съвместно със Сдружение „Родители на деца и възрастни с аутизъм“ и посветена на Световния ден на информираността за аутизъм.

Сподели: