Днес встъпи в длъжност новият началник на РУО Русе Димитър Райнов

Време за прочитане: < 1 мин.

Днес встъпи в длъжност новият/стар началник на РУО Русе  Димитър Райнов. Това стана след като на 3 декември тази година ВАС отмени заповедта за уволнението му  преди година.

При встъпването липсваше  заповед за отстраняването  на досегашния   началник  Росица Георгиева от министъра на образованието.

На въпрос какви ще се приоритетите в работата му, Райнов отговори, че започва анализ за децата в системата, тъй като през февруари предстои да  бъде направен държавния план-прием в условията на прогресивно намаляващ брой деца в област Русе.

Потвърди, че ще се съобрази с обявения в стратегията на МОН приоритет на специалностите компютърни и информационни технологии.Димитър Райнов съобщи, че не очаква политически натиск след възстановяването си на поста. Както вече писахме, той беше отстранен след извършена проверка от комисия на МОН за организацията и контрола на дейности в териториалния инспекторат.Сред констатираните административни нарушения бяха липсата на контрол върху отсъствия на ученици, което е част от Стратегията за намаляване на дела на преждевременно напусналите образователната система, както липсата на мерки  срещу директор на училище, допуснал системни отсъствия на учениците в поверената му гимназия, които не се отразени в училищните дневници.

Началникът на РУО – Русе също  не беше утвърдил система с процедури за управление и контрол на публични средства, свързани с организираните от РУО–Русе обучения, липсваше и изпълнение на  изискванията на Междуинституционалния план за действие за превенция на агресията и засилване на сигурността в образователните институции.

Сподели:

Още новини от деня