Днес по обед в района на Вазата се състоя благотворителното събитие "С дете и куче в парка"

Днес по обед в района на Вазата се състоя благотворителното събитие „С дете и куче в парка“

В Парка на младежта се проведе първото по рода си благотворително събитие „С дете и куче в парка“, организирано от Фондация Джеси – подкрепа за бездомните животни и с подкрепата на Община Русе. Кметът Пенчо Милков благодари на организаторите за проявата и за доброто, което носят и което ще създаде една по-съпричастна среда в Русе.

Множество русенци се включиха заедно със своите четириноги любимци, които, напътствани от тях, преминаваха през различни препятствия, като за всички имаше осигурени награди. Децата се запознаха с начините да си осиновиш животно от Общински Приют За Безстопанствени Животни-Русе, а няколко кучета дори си намериха нови собственици. Доктор Виктория Локтева от Ветеринарна клиника „Албейтар” предлагаше безплатни прегледи на кученцата и разясняваше на присъстващите как всеки може да помогне на животно в беда. Служителите на Детски отдел – Регионална библиотека „Любен Каравелов“ бяха подготвили интересни занимания за най-малките и техните родители.

Сръчните библиотечни специалисти от Детски отдел изработиха заедно с децата играчки за техните четириноги приятели от шарените чорапки, дарени ни от Pirin Hill, също така оцветиха и изработиха сладки малки животинки от хартия.

Сподели: