Днес се навършват 22 години от учредяването на Асоциация ”Еврорегион Данубиус”

Днес се навършват 22 години от учредяването на Асоциация ”Еврорегион Данубиус”

Днес, 9 май, се навършват 22 години от учредяването на Асоциация ”Еврорегион Данубиус”. Дата, избрана неслучайно от тогавашните /2002г./ ръководства на Областна управа Русе и Окръжен съвет Гюргево, идейни носители и основни учредители на Асоциацията. Денят на Европа е избран символично, защото е ясно, че пътят на България и Румъния към Европейския съюз и НАТО е определен.

Асоциация ”Еврорегион Данубиус” беше създадена, за да постави основите и да развие трансграничното сътрудничество във всичките му аспекти, в общия крайдунавски регион, обхващащ Русенска област и Гюргевски окръг.

Изминалите 22 години са години на много труд и емоции, довели до реализиране на многобройни културни събития, реализирани проекти, създадени партньорства и приятелства, основани на взаимно доверие. Гордеем се и със Съвместната работна група от представители на земеделието от Гюргевски окръг и Русенска област ( СРГПЗ Гюргево – Русе), безпрецедентна по цялата ни обща българо-румънска граница, с вече 14-годишна дейност. За мен е голяма чест да съм част от екипа, от самото начало на създаването на Асоциацията, сподели изпълнителният директор Лили Ганчева.

Сподели: