Днес се представиха резултатите от проекта "От Бяла до Русе - истории за непознатите хърцои - анимационни серии направени от деца"

Днес се представиха резултатите от проекта „От Бяла до Русе – истории за непознатите хърцои – анимационни серии направени от деца“

Днес се представиха резултатите от проекта „От Бяла до Русе – истории за непознатите хърцои – анимационни серии направени от деца“.

Проектът иновативно съчетава в себе си традиционно и дигитално и разказва за нематериалното наследство на региона. С 50 деца от с. Ряхово и Русе са създадохме 4 анимирани филмчета, посветени на хърцойската носия, Лазаровден, Бабинден и предсватбени обичаи.

По време на събитието се показаха анимационните филми, а участниците – и малки, и големи разказаха за участието си, както и за мястото на традициите в съвремието, в музея и в училище.

Гости на онлайн-срещата бяха Галина Георгиева, директор на училището в Ряхово, Искра Тодорова от Регионален Исторически музей – Русе и Вергилия Грънчарова от СОУ „Йордан Йовков“, Русе.

Сподели: