Днес се проведе първото общинско състезание по роботика за ученици от 3-ти и 4-ти клас

Днес се проведе първото общинско състезание по роботика за ученици от 3-ти и 4-ти клас

Днес в РУ „ Ангел Кънчев“ се проведе 1-во общинско състезание по роботика за ученици от 3-ти и 4-ти клас.

Събитието се организира от ЦПЛР-ЦУТНТ-Русе и РУ „Ангел Кънчев“ с подкрепата на община Русе и събра на едно място ученици, ръководители и родители, всички развълнувани и амбицирани за едно достойно представяне

Отборите трябваше да съставят и представят код в три категории: „Светлинна щафета“, „Следене на линия“ и „Роботанци“. В първите две категории състезателите се състезаваха за време, а всяко напускане на трасето или докосване от учениците носеше допълнително наказателно време. В последната категория учениците показаха креативност като накараха роботите да се движат, да светят и издават звуци, всички в синхрон и управлявани от разстояние с изпращане на радио сигнал.

Въпреки краткото време и напрежението, участниците преминаха всички задачи и можем да кажем, че всички те са победители и заслужават поздравления.

В състезанието участваха 16 отбора от 11 училища. Всички участници получиха индивидуални награди и сертификат за участие. Все пак някои отбори изпълниха по-добре поставените задачи и бяха допълнително отличени и наградени за представянето си.

Отборите класирани на първите три места получиха купа и предметна награда за отбора и медали и грамоти за всеки от отбора. На трето място се класираха три отбора, два от които на ЦПЛР-ЦУТНТ-Русе, на второ място – два отбора и един отбор – първенец.

Всички предметни награди бяха подсигурени от ВИСТЕОН ЕЛЕКТРОНИКС БЪЛГАРИЯ ЕООД.

Благодарим на всички участници взели участие в първото издание на състезанието!

Сподели: