Иновативно младежко ЕКСПО 2019 2

Днес се състояха 21 майски празници на науката и IV-то Иновативно младежко ЕКСПО в Университета

Време за прочитане: < 1 мин.

Днес се състояха 21-вите майски празници на науката и IV-то Иновативно младежко ЕКСПО в РУ „Ангел Кънчев“. С приветствие към участниците се включи кметът на Община Русе г-н Пламен Стоилов: „Гордеем се с нашите студенти и вярвам, че с всяка изминала година това прекрасно събитие ще  се радва на все по-голяма посещаемост“.

Присъстваха още ректорът на РУ „Ангел Кънчев“ проф. Христо Белоев,  председател на Общото събрание на РУ  г-жа Велизара Пенчева, народните представители ПП ГЕРБ г-жа Светлана Ангелова и г-н Андриан Райков, заместник областите управители г-н Свилен Иванов и г-н Валентин Колев.

Инициативата се провежда от Академичното ръководство и Студентския съвет на Русенския университет „Ангел Кънчев“, под егидата на Министъра на образованието и науката на България.

Иновативно младежко ЕКСПО 2019 2

Иновативното младежко ЕКСПО събира за втора поредна година международни участници от Франция, Португалия, Малта, Румъния, Литва и други европейски страни, които ще представят своите продукти. Близо 40 екипа от институти на БАН, университети и гимназии са подали заявки за събитието. Участници ще бъдат още български и европейски стартиращи фирми, студенти по предприемачество в магистърски програми; носители на награди за бизнес планове; студентски клубове и лаборатории, клубове от средни училища, които ще покажат нови продукти, идеи или услуги.

В програмата на ЕКСПО, беше съпътствано и от събитието от финалния етап от Студентската научна сесия „Best Paper Crystal Prize“, където ще се представят най-добрите доклади по секции. Второто паралелно събитие ще бъде дискусионен форум „Световно кафене: Диалози за образованието“ в зала 2 на Канев център. Отделните екипи ще имат по три минути на сцената на Канев център, за да представят своите разработки пред публиката и да покажат ползите от тях. Презентациите ще започнат в 15 часа и ще приключат с церемония по сертифициране на всички участници в  #ЕКСПО4.

Сподели:

Още новини от деня