Днес се състоя кампанията „Стара хартия за нова книга“, събраха почти 15 тона отпадък

Днес се състоя кампанията „Стара хартия за нова книга“, събраха почти 15 тона отпадък

Време за прочитане: < 1 мин.

Днес се състоя кампанията „Стара хартия за нова книга“, която се провежда за пета поредна година в Русе. Стотици малчугани имаха възможност да предадат старата си хартия и да получат нова книжка. По данни на организаторите, събраното количество вторични суровини е близо 15 тона.

На събитието присъстваха г-жа Теодора Евтимова – директор на Регионална библиотека „Любен Каравелов“, г-жа Мила Алексиева от „ЕКОПАК България“, г-жа Виктория Бисерова – управител на Книжен център „Гринуич“ и директорът на дирекция „Екология и транспорт“ към Община Русе г-н Георги Игнатов.

Днес се състоя кампанията  „Стара хартия за нова книга“, събраха почти 15 тона отпадък

Кампанията е организирана от „ЕКОПАК България“ и Книжен център „Гринуич“ и се провежда с подкрепата на Община Русе и Регионална библиотека „Любен Каравелов“.

Всяко дете, което с помощта на възрастен предаде 5 кг хартия за рециклиране получи книжка подарък. Децата, донесли допълнителни 5 кг хартия получиха и втора книжка на екотематика – едно от двете специални издания на „ЕКОПАК България“ „Грийн тийн“ и „Ти можеш да спасиш планетата“.

По време на празничната програма, имаше много музика, танци тематични игри с награди, вдъхновени от литературните талисмани на тазгодишната кампания – детективите Агата и Лари.

За настроението на присъстващите се погрижиха талантите от Общински детски център за култура и изкуство – Русе: фолклорен танцов ансамбъл „Здравец“, детско-юношески танцов ансамбъл „Зорница“, солисти от Школата за народно пеене, Клуб по спортни танци, формация за модерен балет „Мираж“, балетно студио „АРТ ДЕНС КЛАСИК“ и солистите от детска вокална група „Слънце“.

Сподели:

Още новини от деня