имоти русе апартамент хол

Днес темата е изключително интересна – Цветова гама на жилището

Започнахте ли ремонт на апартамент? А избрахте ли своята цветова гама в стаите…
Не си мислете, че това е маловажен въпрос, цветовете имат огромна роля върху психиката на човека. Едно чисто и добре организирано жилище може да бъде буквално съсипано от дисхармонични цветове.
Прочетете тази статия, която дава полезна информация в това отношение.
Препоръчваме ви да се доверите на интериорни дизайнери, които могат да изготвят предварителен проект за използване на подходящите цветове в отделните стаи съобразно с положението им – север-юг, изток-запад, както и нужните мебели и декоративни елементи.

Правилно подбраните цветове в дома носят комфорт и творческо вдъхновение.

Много собственици на жилищни площи предпочитат топли нюанси, например червени, оранжеви и други подобни тонове. Друга категория хора избират по-свежи и по-студени цветове – синьо, сиво, бяло. Индивидуалните предпочитания могат да създадат специфичен ефект в дизайна на дома.
За малък апартамент с лошо осветление специалистите препоръчват светлите цветове. В този случай, бялото е идеалното решение, което визуално може да увеличи пространството. Поради тази причина таваните задължително трябва да са бели, а стените може са се с леки пастелни нюанси на сивото, жълтото, розовото и синьото.

Запомнете – наситените и ярки цветове създават тревожен резултат, а приглушените – успокояват и отпускат психиката на човека.

И още… Сивите и неутралните (бежови, слонова кост, пясъчни) нюанси не само увеличават площта на пода, но и придават спокойствие, приятно докосване до интериора. Кафявите тонове символизират стабилност и сигурност.

И е много важно да се обърне максимално внимание на комбинацията от цветове в интериора на дома. Не е необходимо да се дава предпочитание в една посока, една уникална цветова комбинация ще добави контраст. Например, в жилището добро решение е да има светли стени и таван, а пода, мебелите, текстилните аксесоари да са от тъмни цветове.

В дневната е по-добре да има спокойни цветове – розово, синьо, пепел от рози.

Холът може да бъде в жълто, а кухнята стои перфектно в синята, оранжевата и зелената гама, защото тези цветове увеличават апетита. Банята е царството на чистотата и релаксацията, затова за нея дизайнерите препоръчват да се отдели внимание на розовия, тюркоазения, лилавия и синия цвят като акценти на фона на искрящо бялото.И тук трябва да вметнем, че хората са различни и всеки иска да има в дома си индивидуална атмосфера. Въз основа на получената информация опитайте се да помислите върху всеки малък детайл от интериора. В какви цветове ще бъдат боядисани стените, какви ще са мебелите, декоративните елементи…Всичко това ще се отрази на цялостната концепция и атмосфера в апартамента.

Сподели:

Още новини от деня