Днес ФК "Дунав" излиза в много труден мач срещу Добруджа

Днес ФК „Дунав“ излиза в много труден мач срещу Добруджа

Днес ФК „Дунав“ излиза в много труден мач срещу Добруджа – традиционно неудобен съперник за нас. Освен трите точки, днес залогът е и прекъсването на една много дъъълга серия без победа над този съперник. За последно се наложихме над Добруджа през вече много далечната 2009 година с 2:0, като головете тогава отбелязаха Любомир Иванов и Радослав Комитов.

Старши-треньорът Мартин Ковачев и неговият щаб е заложил на следните хора, на които ще разчита да спрат лошия ни късмет срещу този съперник:

Вратари:

1. Даниел Николов

69. Дамян Дамянов

Полеви футболисти:

3. Калоян Иванов

4. Георги Иванов

7. Симеон Вешев

8. Станислав Нечипоренко

9. Мирослав Будинов

10. Димитър Законов

11. Денислав Минчев

13. Галин Минков

15. Кристиян Господинов

17. Луис Пахама

19. Виктор Игнатов

22. Стоян Предев

29. Николай Дичев

45. Джан Хасан

77. Георги Вълчев

99. Самуел Наков-Фуентес

След мача с ФК „Септември“ русенци получиха тежък удар, защото Никола Колев няма да е наличен днес поради вирусно заболяване. Той е карантиниран и със сигурност отпада от сметките. Няма промяна и в по-дългосрочните ни контузии – Димитър Тодоров, Олег Димитров, Йордан Димитров всички пропускат мачовете вероятно до края на сезона.

За сметка на това, напълно възстановен се връща Симеон Вешев, който още в деня на мача със Септември се почувства много по-добре и изяви желание сам да пътува до София, за да помогне на своите съотборници с каквото може. Сега той ще е на линия за мача.

Старши-треньорът Мартин Ковачев е наказан от БФС да не изпълнява своите функции за една среща. В негово отсъствие „драконите“ ще бъдат водени от младия си помощник-треньор Ангел Павлов. Както винаги, съставът за мача ще бъде обявен час преди неговото начало.

Времето днес е чудесно за футбол, затова Ви очакваме на Градския стадион от 17:00.

Сподели: