имоти русе къща

Днес ще научите за основните недостатъци на къщите от газобетон, за които не подозирате

Мечтаейки да построи собствена къща, човек винаги мисли за това от какъв материал ще бъдат изградени стените. Само преди няколкостотин години изборът определено би паднал върху масивно дърво. След това хората са използвали тухлите.
Съвременният избор на материал за строителство е разнообразен по своите качествени и ценови характеристики. Много строители предпочитат изкуствен материал – газобетон.

Технологията на производство на материал от газобетон включва наличието на три важни компонента:

  • Кварцов пясък
  • Газообразовател
  • Цимент

В резултат на химическа реакция основните и спомагателни елементи образуват водородни мехурчета, което създава пореста структура на материала. В крайна сметка газобетонът се излива в специални контейнери, където се втвърдява, превръщайки се в плоча. Лесно се реже и пробива, Поради факта, че е направен от минерални компоненти, материалът е напълно негорим. Не всички свойства на газобетонните плочи обаче са толкова добри. Има недостатъци на този строителен материал.

Ето кои са недостатъци на къщите от този материал!

Преди да изберете газобетона за изграждане на къща, е необходимо да проучите недостатъците му и да ги сравните със собствените си изисквания.

Крехкост. За съжаление, поради производствените характеристики и съставните характеристики, този материал е доста крехък. А за изграждането на къща трайността е от първостепенно значение. Това означава, че стените със сигурност ще се пропукат.

Поглъщане на влага. Друг недостатък на къщата, която е изградена от газобетонни плочи, е високото абсорбиране на влага. За облицоване на такъв дом трябва да се използват специални разтвори, а това оскъпява самия строеж.

Специален материал за свързване между отделните единици. Конвенционалните разтвори, които се използват за полагане на стандартни строителни материали не стават, защото газобетонът се нуждае от лепилни разтвори. В противен случай недостатъчното сцепление на блоковете ще доведе до срутване на стените.

Прочетете още: Ремонт на апартамента – кога е най-добре да се направи?

Поява на ръжда. Поради високото съдържание на вар в материала, елементите, които са изработени от метал, скоро ще започнат да се окисляват, така ще има забележима ръжда. По този начин, след като събрахме всички недостатъци на строителния материал, трябва да направите избор. След като претеглите всички плюсове и минуси, можете да започнете да строите къща, без да забравяте, че е по-добре да измерите сто пъти и да  режете само веднъж.

Сподели:

Още новини от деня