Дни на кариерата за завършващи студенти се проведоха в Русенския университет

Факултет „Бизнес и мениджмънт“ на Русенски университет „Ангел Кънчев“ проведе традиционните Дни на кариерата 2017 за своите завършващи студенти. Инициативата включи няколко събития, насочени към професионалната ориентация и успешната трудова реализация на бакалаврите и магистрите от факултета.
На 25 април се проведе тренинг за професионална ориентация „Ориентиране в тъмното”, в което чрез интерактивни занимания студентите усъвършенстваха знанията и уменията си за кандидатстване за работа – попълване на автобиография, разработване на мотивационно писмо и поведение при интервю. Модератори на тренинга бяха експерти от практиката – мениджъри, експерти по подбор на човешки ресурси и преподаватели от Катедра „Мениджмънт и бизнес развитие”.
Във втория ден – 26 април се състоя традиционната Среща на студентите с работодатели. Събитието откри деканът на факултет „Бизнес и мениджмънт“ доц. Александър Петков, а д-р Даниела Йорданова представи специалностите, по които се извършва обучение във факултета.
Екипът на факултета представи и специално разработената анкета за работодатели, която прочува мнението им за търсенето на кадри и оценява компетенциите на обучаваните в Русенския университет. Всички представители на фирми и институции получиха Алманаха на завършващите през 2017 година студенти. Целта на изданието е да помогне на абсолвентите да намерят своите работодатели, а предприемачите и хората от публичния сектор – да открият най-подходящите служители за своите организации. Присъстващите представители на фирми направиха презентации на дейността си и се включиха в дискусия за професионалната реализация на младежите.

Сподели:

Още новини от деня