Доброволците Аделина и Искрен днес приключват своята индивидуална национална доброволческа служба

Доброволците Аделина и Искрен днес приключват своята индивидуална национална доброволческа служба

Днес, доброволците Аделина и Искрен приключиха своето 40 дневно приключение. От 19 юни до днес – 28 юли, те бяха доброволци в Сдружение „Вдъхновение“. Дейността, в която те участваха – индивидуално краткосрочно доброволчество им предостави участие в организирането и провеждането на различни събития. Те участваха в подпомагането на регулярни дейности в организацията, в планирането на местни инициативи и кампании, разпространение на информация за ЕКС и Еразъм+, подготовка и реализация на балетен концерт, младежки хепънинг и традиционния русенски карнавал.

Доброволците споделят, че най-интересна и ползотворна за тях е била работата с деца. Те организираха и проведоха редица арт уъркшопи с деца, по време на които работиха с различни крафт материали. Всеки уъркшоп беше с различна тематика, като в края на всеки, децата си тръгваха с хартиени череши, гривни, оригами и т.н.

В последния ден от доброволческата си служба, младежите получиха Youthpass сертификати и си казаха официално „чао“ с приключението им в настоящия проект.

Дейността се реализира от Сдружение „Вдъхновение“ и е част от акредитиран проект в рамките на програма – Доброволчество с номер 2022-1-BG01-ESC51-VTJ-000068178, финансира от ЦРЧР по програма Европейски корпус за солидарност на ЕК.

Сподели: