Доброволци от ГЕРБ на помощ в УМБАЛ "Медика"

Доброволци от ГЕРБ на помощ в УМБАЛ „Медика“

Доброволци от русенската структура на МГЕРБ, Жени ГЕРБ, както и от клубовете по интереси, един от които клуб „Здравеопазване“ се притекоха на помощ в УМБАЛ „Медика“. Доброволците са организирани на смени по 7 дни. Към момента доброволците дават дежурства в УМБАЛ „Медика Русе“. Следващи екипи ще бъдат насочени към Белодробната болница в Русе.

Доброволците отговориха смело, твърдо, много решително и дори жертвоготовно на националния призив за набиране на желаещи да бъдат на първа линия в борбата срещу коронавируса.

Работещите в централния офис на партията и представители на общинската структура от 3 дни са в триажния пункт пред лечебното заведение. Вероятно там ще отидат на помощ още общински съветници, а защо не и от областното ръководство на партията.

Подобен призив отправиха днес и от общинската структура на ПП ГЕРБ в Айтос, като в Бургаско като доброволци ще се включат и депутатите от политическата сила.

Народният представител от ГЕРБ д-р Емил Тончев отново се върна като доброволец в отделението по образна диагностика в МБАЛ-Разлог, където бе началник преди да влезе в Народното събрание.
„Върнах се в МБАЛ-Разлог като доброволец, когато не съм в парламента, за да помагам на колегите си в тази тежка ситуация, когато броят на заразените от Ковид-19 расте всеки ден.
Това е дълг на всеки лекар, това е моята работа. Не мисля, че правя нещо специално, когато в събота и неделя съм на първа линия в помощ на моите съграждани от Разлог и на хората от общината” коментира д-р Тончев.

Понастоящем офисите на ПП ГЕРБ в Русенска област функционират в дистанционен режим на работа.

Сподели: