Младежки парламент

Доброволци от ОМД посетиха различни институции днес

Представители от Младежки парламент – Русе отбелязаха Международния ден на доброволеца с участието си в различни институции и неправителствени организации.

Тази година доброволците бяха в Общински младежки дом, Регионална библиотека „Любен Каравелов“, Регионален исторически музей, Сдружение „Дете и пространство“, „Център за правата на децата“, Дневен център „Милосърдие“, Радио „Русе“. В различните организации младежите помагаха в традиционните дейности или работиха с деца и младежи. В края на работния ден те се събираха в Младежкия дом, където споделяха събраните емоции и опит по време на участието си в благородни каузи и доброволчески инициативи.

През 1985 г. ООН обявява 5 декември за Международния ден на доброволчеството, чието основно послание за 2017 година е „Доброволците действат първи. Тук. Навсякъде“. Всяка година този ден се отбелязва с различни инициативи от Общински Младежки дом и Младежки информационно консултантски център, като целта е да се привлекат повече младежи в доброволчески дейности.

Сподели: