Добро русенско представяне на ерго – шампионата в София

БФ Кану-каяк проведе ерго – шампионат каяк за мъже и жени, юноши и девойки старша и младша възраст на 26.01.2019г. (събота) в гр. София в Националната спортна академия „Васил Левски”Студентски град (мултифункционална зала)

Участие взеха 103 състезатели от 13 клуба.

Състезанието се проведе на дистанция от 1000 метра за мъжете, младежи, юноши младша и старша възраст, и на 500 метра за жените и девойките младша и старша възраст по плановете на Международната федерация (серии и финали). За пореден път се проведe гонка на 500 метра за ветерани.

Състезанието се проведе на 8 тренажора, които бяха свързани чрез обща система, която позволява визуализиране на резултата и симулира гребно състезание.

Александра Гришина и Даниела Недева от „Локомотив“ – Русе са съответно първа и втора на К 1000 при жените. Ивона Цветкова е втора при девойките младша възраст при К 1 500.

Емилиян Атанасов от русенския клуб „Локомотив“ завърши трети при юношите младша възраст на К1 1000. Тодор Иванов е втори. Константин Велков зае четвъртото място при мъжете на К 1000. В тази дисциплина Симеон Симеонов от „Дунав“ е пети.

Сподели:

Още новини от деня