Добро русенско представяне на международния турнир на сабя Burgas Cup

Добро русенско представяне на международния турнир на сабя Burgas Cup

Никола Господинов от фехтовален клуб „Младост“ триумфира при 15-годишните в международния турнир на сабя Burgas Cup. Българинът започна ударно в групите с пет победи и една загуба, а във втория кръг на елиминациите победи Кристиан Алексиев от Свечников с 15:2. В срещата за място сред най-добрите осем Никола се наложи над Калин Соаре от Румъния с 15:4. В двубоя за място на полуфиналите сабльорът ни отново записа категорична победа – 15:4 над Кристиян Бойков от Русе. В срещата за място във финала Никола демонстрира спокойствие и класа и победи Станимир Пелов от Свечников с 15:7. В двубоя за титлата Господинов излезе срещу Симеон Далеков от Свечников и стигна до златото с 15:9.

При момичетата до 15 години шампионка в Burgas Cup стана Ада Нерис Кабадере от Турция. Във финала тя победи представителката на клуб „Младост“ Ралица Гаджева с 15:9. Сребърните медали си поделиха Жаклин Македонова от Свечников и Айча Келес от Турция. Ралица стигна до финала след пет победи в групите и категорична игра в елиминациите: победи над Николета Богданова от Русе с 15:2, над Теона Ичнотиу от Румъния с 15:12 и над Диана Нейчева от Младост с 15:11. В срещата за място във финала Ралица победи Жаклин Македонова от Свечников с 15:11 и малко не й достигна да спечели златния медал в турнира. Така при момчетата до 15 години Кристиан Бойков от Русе остана пети. При момичетата до 15 години Преслава Алекова от Русе е осма.

Утре надпреварата в бургаската зала „Бойчо Брънзов“ продължава с отборните боеве, а всички резултати и класирания можете да следите на https://engarde-service.com/siteTemplate.php?page=days.php….

Сподели: