парцел басейн русе

Догодина ще бъде направена първа копка на нов басейн в Русе

Догодина ще бъде направена първа копка за изграждането на нов басейн в Русе. Това съобщи днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов. Първият етап обаче ще зависи от финансовите разчети в бюджета на общината.

Преди половин година писахме, че новият покрит плувен басейн в Русе ще е с размери 21/25 метра с 8 коридора с ширина 2.5 метра, съгласно изискванията на FINA и трибуна с около 300 седящи места. Пред него ще има фоайе с гардероб, кафене и санитарни възли за посетителите. Съблекалните за двата отбора ще са със самостоятелни входове от фоайето и директен самостоятелен достъп до басейна. Към плувния басейн ще се предвидят складови площи, технически и обслужващи помещения.

В басейна ще могат да се провеждат състезания до национално ниво, а заниманията с плувни спортове могат да са целогодишни.

Сградата на плувния комплекс е част от мащабна разработка за развитие на УПИ XXII – 196 в Източна промишлена зона с лице към бул. „Липник“. Със заповед на кмета на Община Русе е потвърдено, че този терен е отреден за спортен плувен комплекс. Имотът там е частна общинска собственост с обща площ 25 635 кв. м.

Сподели: