дом семейство маса хапване

Дом без ненужни вещи – научете как

Време за прочитане: 2 мин.

Необходимо е да се научим как да се справим с всички ненужни неща в своя дом, но понякога сякаш е болезнено за нас

Това е особено актуален въпрос при планирани ремонти в дома. И може да доведе до конфликт, когато на една и съща територия живеят две поколения: хора на възраст, които вече са натрупали и съхраняват много вещи през целия си живот, и такива, които сега започват да създават своя зона.

Как правилно да се определи кои вещи са ненужни в един дом?

Преди да дадем практически съвети как да се отървете от тях, то трябва да знаете, че това не е никак безболезнено.

  • Наистина такова отношение изисква известна смелост от човек, така че ако все още не сте готови повикайте фирма, защото емоциите винаги пречат. Известно е, че силната привързаност на човек към различни неща го превръща в техен роб.
  • По отношение на дрехите важно е да имате „спретнат гардероб“ – тоест гардероб, в който няма нищо излишно. По-добре е да имате две поли или два панталона, които могат да се комбинират с различни блузи и якета, отколкото пет, които не могат да се комбинират с нищо. Просто там трябва да цари ред и хармония.

Премахнете всеки хаос в дома си – това е удоволствие.

Само в добре организирано жилище човек наистина може да се ориентира:  всяка вещ има своето предназначение. По този начин, като се отървете от нещо, което не се използва от дълго време, ще имате повече пространство.

Какво да правим с някои неща, които знаем, че не ни трябват, но по една или друга причина задръстват апартамента?

Например, пиано, на което никой не свири? Решението е просто – тогава такъв инструмент може спокойно да бъде продаден или даден на някой, за когото може да бъде ценен. Ако инструментът е бил наследен от любимата баба, тогава е със сантиментална стойност и може да се помисли повече.

Определено такива важни неща за душата трябва да се съхраняват на специално определени места.

В противен случай те губят своята стойност. И ако в къщата ви има антики, тогава трябва да започнете да сортирате нещата за изхвърляне и да намерите място, подходящо за някои от тях. Защо например ви е необходим стар касетофон, ако отдавна сте изхвърлили касетите с песни?

Сподели:

Още новини от деня