ВИТТЕ Аутомотив България

Допълнителен обслужващ път до „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД ще бъде изграден с държавни пари

От бюджета на Министерството на икономиката се предоставят средства на Община Русе за изграждане на елементи на общинската  инфраструктура, насърчаващи и реализацията на инвестиционният проект на „ВИТТЕ Аутомотив България“ ЕООД, реши Министерски съвет днес.

Новоизградената инфраструктура ще бъде публична собственост на Община Русе и ще се бъде общодостъпна за ползване. Довеждащият път представлява асфалтова инфраструктура с приблизителна минимална дължина около 100 м. Тази връзка е част от общински път и в бъдеще ще се свърже към общата вътрешна пътна мрежа на Източна индустриална зона – Русе, като осъществява връзка на околните парцели, които са част от същия ПУП.

С изграждането на елементите от общинската пътна инфраструктура ще се постигне икономически и социален ефект в общината като се създадат благоприятни условия за привличане на нови български и чуждестранни инвеститори, се казва в мотивите. Отчита се също, че това ще позволи разширяване на самата индустриалната зона, което ще доведе до разкриване на нови работни места.

Сподели:

Още новини от деня