Доц. Даниела Грозева ще се включи в поредната националната кампания ”Диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания” на 1 юни

Доц. Даниела Грозева ще се включи в поредната националната кампания ”Диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания” на 1 юни

Доц. Даниела Грозева ще се включи в поредната националната кампания ”Диагностика и профилактика на кожните алергични заболявания” на 1 юни 2022 г.

Кампанията стандартно се провежда месец ноември всяка година, но поради ограниченията, които бяха наложени по време на Ковид пандемията, прегледите и тестовете предстоят именно на 1 юни в Русе!

По време на кампанията пациенти ще бъдат консултирани и прегледани безплатно, като при нужда ще бъдат провеждани и алергологични тествания, отново без болния да заплаща за това!

Освен безплатните консултации, цел на кампанията е да популяризира проблема за алергичните кожни реакции, както и възможностите за диагностика, лечение и профилактика на тези заболявания.

Националната кампания е под егидата на Българското дерматологично дружество (БДД) и е част от инциативата на Европейската академия по дерматология (EADV) -Еuroprevention campaign “healthy skin@work”, която координира националните инициативи. Целта е да се запази кожата от вредните влияния на професионалната и околна среда и да се лекува вече увредената от тези фактори кожа. Кампанията се опитва да привлече вниманието на всички към профилактика на кожните заболявания, навременно лечение и целенасочени грижи.

Одобрена в Европейския Парламент през 2009, паневропейската кампания обединява усилията на дерматолози и политици за предпазване от професионални кожни заболявания.

Безплатните прегледи ще се извършват на пациенти с кожни алергични оплаквания, ЗАПИСАЛИ СЕ ПРЕДВАРИТЕЛНО на страницата чрез съобщение!

При необходимост от тестуване, на пациентите се поставят ленти с 30 алергена/вижте снимката/, които трябва да престоят 48 часа на гърба на пациента и на 3 юни трябва да дойдат за отчитане резултатите от тестуването!

Сподели: