До Коледа пускат движението по новото околовръстно на Гюргево + видео

До Коледа /по – конкретно до 20 декември 2021 година/ ще бъде пуснато движението по новия път между ГКПП – Гюргево и национален път № 5 за Букурещ. Това съобщи държавният секретар на Министерството на транспорта на Румъния Иринел Скриощяну. Изпълнителят Porr Construct трябваше да завърши обекта до 15 април 2022 година. Видео може да видите тук

Понастоящем се полага асфалт на новото кръгово кръстовище до ГКПП – Гюргево. Изцяло е завършено другото кръгово кръстовище в района на Ремуш. Монтират се бетонните елементи в разделителната ивица. Идната седмица ще бъде положена хоризонтална маркировка и завършено монтирането на пътните знаци и табели.

Новото околовръстно е с дължина 5.7 км. Строителството му започна преди 1 година. То свързва ГКПП – Гюргево с национален път № 5 – Гюргево – Букурещ. Началото е поставено с кръгово кръстовище при km 60+500, за да се заобиколи населеното място Ремуш. По този начин тежкотоварният трафик няма да се допуска въобще в пределите на Гюргево. Пътната настилка е от специален асфалтобетон, който позволява да се поеме сериозното натоварване от хилядите камиони. Ползва се специална машина, доставена от ФРГ за полагане на асфалтобетона. Обособени са по две ленти за движение във всяка посока. Малко преди ГКПП – Гюргево е изградено друго кръгово кръстовище. По протежение на новия път са обособени две зони за отдих и паркиране на камиони и други МПС. Променена е напълно и организацията на движение около ГКПП – Гюргево при излизането му от него в посока вътрешността на страната. Консултант е Venturo Investment.

Сподели: