Подготвя се земната основа на пътя в разширението при "тапата" на Дунав мост 1

До края на годината завършва разширението при „тапата“ на Дунав мост 1

До края на годината завършва разширението при „тапата“ на Дунав мост 1. Това съобщи днес кметът на Община Русе Пламен Стоилов. Причината е в реконструкцията на водопровод в района, а освен това се оказало, че в района на фирма до мола има повреден колектор. Същият трябва да се ремонтира поради наводняване в района.

От 22 май на ГКПП – Дунав мост 1 в Русе временно се върна старата организация за движение на превозни средства – през трасе „Запад“ в двете посоки. Поради започнала от Агенция „Пътна инфраструктура“ реконструкция за разширение на пътя и безопасна организация на движението, новоизграденото трасе „Изток“, за поемане на входящия трафик от Румъния, се преустанови пропускането и обработката на автомобили до приключване на пътния ремонт. Входящият и изходящият трафик на ГКПП-Дунав мост се обработва и пропуска по старото трасе „Запад“.

Строителството включва направата на колектор до пътя, където се разположиха ел. кабели, водопроводът и другите комуникации към Източна промишлена зона. След това ще бъдат изградени две двулентови трасета на входа и изхода на Русе към Мартен.

В края на 2017 година обявената обществена поръчка бе спечелена от русенската фирма „Пътинженеринг“. Строителните дейностите са на стойност 1 060 650 лева и са осигурени от държавния бюджет.

Сподели:

Още новини от деня