До началото на ноември приемат снимки за областния конкурс „Снимките разказват – спомени от войните за национално обединение 1885 – 1918 г.”

В навечерието на стогодишнината от края на Първата световна война Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва гр. Русе под егидата на Областния управител на област Русе в партньорство с Регионално управление на образованието – Русе, Държавен архив – Русе и Военен клуб – Русе организират областен ученически конкурс на тема: „Снимките разказват – спомени от войните за национално обединение 1885 – 1918 г.”

Поредицата от юбилейни годишнини, обхващащи не само Първата световна война, но и останалите войни, които Родината ни води за да обедини земите, населени от столетия със сънародници ни накара да разширим обхвата на настоящата инициатива извън основното събитие и да почетем всички онези, които непоколебимо и безусловно застанаха под българските бойни знамена и не пожалиха живота и здравето си, за да защитят националния интерес.

Целта е да се възбуди интереса на подрастващото поколение към родовата история, родния край, чрез издирване и популяризиране на неизвестни или забравени данни, факти, материали, награди, документи и снимки, свързани с участието на русенски войни и командири във войните за национално обединение 1885-1918 г.

Срок за представяне на творбите 2 ноември 2018 г. в офиса на РСОСЗР гр.Русе ул.”Александровска” 77 при майор о.р. Евгени Алексиев или в РУО при Петя Лазарова. Награждаването на победителите ще се състои във Военен клуб Русе на 19 ноември 2018 г. – Празник на Сухопътните войски.

Сподели: